Η ομάδα μας ήθελε να σας παρουσιάσει μία πρωτότυπη, αλλά και σχετικά εύκολα υλοποιήσιμη συνταγή, για βασιλόπιτα ή ένα γιορτινό κέικ στο σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τη βρήκαμε λοιπόν από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη, που βγαίνουν πάντα οι συνταγές του αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα βήματα, και τη μοιραζόμαστε μαζί σας εφόσον τη δοκιμάσαμε οι ίδιοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για το brownie
180 γρ. βούτυρο
400 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μεσαία
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
400 γρ. royal icing πράσινο
100 γρ. royal icing λευκό
Για το σερβίρισμα
ζαχαρωτά
κας- κας
Αποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.
Εκτέλεση συνταγής για brownie χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, 250 γρ. από την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2- 2 ½ λεπτά μέχρι να λιώσουν. Ζεσταίνουμε σταδιακά και ελέγχουμε το μείγμα κάθε 30 δευτερόλεπτα για να μην κάψει.
- Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της σοκολάτας σε άλλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να πέσει περισσότερο η θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την υπόλοιπη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο.
- Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε το πράσινο royal icing σε όλη την επιφάνεια του brownie και κάνουμε σχέδια με το λευκό.
- Στολίζουμε με τα ζαχαρωτά, τα κας κας και σερβίρουμε.