Πάσχα στο σπίτι αντί στο χωριό

Πάσχα στο σπίτι αντί στο χωριό

Φέτος δε θα πάμε στον παππού και στη γιαγιά στο χωριό, αλλά θα μείνουμε σπίτι. Ωστόσο δε θα λείπει τίποτα από όσα ορίζει ένα αυθεντικό πασχαλινό τραπέζι. Και τι ακριβώς ορίζει; Αγάπη!

Το Πάσχα του 2020 θα το θυμόμαστε για πάντα, αφού μάς έκανε να «παρατηρήσουμε» τις άδειες καρέκλες στο τραπέζι μας, να εκτιμήσουμε τις αγκαλιές και το λεγόμενο «φιλί της αγάπης», να αγαπήσουμε τα οικογενειακά τραπέζια που άλλοτε βαριόμασταν να πάμε και να αισθανθούμε τις αξίες της Ανάστασης με ό,τι κι αν σημαίνει αυτή η έννοια για τον καθένα.

Το τραπέζι μας φέτος θα έχει πιο πολλή αγάπη και ας είμαστε μακριά

Θα μιλήσουμε μέσω βιντεοκλήσης με τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους που μας λείπουν. Θα στρώσουμε το τραπέζι με περισσότερη χαρά αφού όλη η προσοχή μας θα έχει επικεντρωθεί σε αυτό. Είναι το διαφορετικό που περιμέναμε να κάνουμε και να απολαύσουμε αυτές τις ημέρες. Θα κάνουμε μία πρόποση “Και του χρόνου όλοι μαζί!”.

Μην ξεχάσεις να…

  1. Μαγειρέψεις για την οικογένεια με όρεξη και θετική διάθεση.
  2. Να βάλεις μουσική την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.
  3. Να καλέσεις όσους σου λείπουν και να τους πεις χρόνια πολλά!
  4. Να πεις “ευχαριστώ” που όλα πήγαν καλά (για όσους από εμάς, πήγαν όντως).
  5. Να στείλεις το δώρο στο βαφτιστήρι. Προσοχή, μπορεί να είναι κάτι δημιουργικό που θα σκεφτείς όπως μία φωτογραφία σας μ’ ένα μήνυμα, κάτι που σκοπεύετε να κάνετε μετά την καραντίνα μαζί ή ένα ωραίο δημιουργικό που περιγράφει τη σχέση σας και θα μπορεί η μαμά του να το κάνει κορνίζα στο δωμάτιο.
  6. Να κάνεις μία καλή πράξη για να νιώσεις το Πάσχα. Αυτή μπορεί να είναι η προσφορά φαγητού σ’ έναν άστεγο ή σ’ ένα αδέσποτο, η παρέα κατά τη διάρκεια του φαγητού σ’ έναν φίλο που μένει μόνος του στο εξωτερικό, το “δώρο” σου σ’ έναν οργανισμό του οποίου το έργο πιστεύεις βαθειά.

 

Και του χρόνου, όλοι μαζί, Πάσχα στη Wonderland με παιχνίδι και χαμόγελα!

Αφήστε μια απάντηση