Κορονοϊός και Οικογένεια: Να γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Κορονοϊός και Οικογένεια: Να γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τους νοσούντες του κορονοϊού διεθνώς, είναι λίγα τα περιστατικά παιδιών που έχουν νοσήσει. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά “κόλλησαν” από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους που νοσούσε από τον κορονοϊό.

Τα παιδιά ενδέχεται να μεταφέρουν τον ιό για τουλάχιστον 20 ημέρες, χωρίς τα ίδια νοσήσουν. Και όταν όμως νοσήσουν, παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα (παρόμοια με αυτά μίας κοινής γρίπης).

Γι’ αυτό λοιπόν οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να παραμείνουν στο σπίτι. Όχι μόνο εκτός σχολείων, αλλά με περιορισμένες μετακινήσεις όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό για έναν γονέα. Τα σχολεία έκλεισαν για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους από τη διασπορά του ιού. Επομένως εμείς ως πολίτες πρέπει να τηρήσουμε κάποιους κανόνες.

Συμπτώματα κορονοϊού στα παιδιά

Τα συμπτώματα μοιάζουν μ’ εκείνα ενός κοινού κρυολογήματος. Δηλαδή δέκατα ή πυρετός, βήχας και αίσθημα κούρασης. Ενδεχομένως να παρουσιάσουν και κάποιες γαστρεντερικές διαταραχές, όπως διάρροια. Ελάχιστες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί με παιδιά που εμφανίζουν έντονα συμπτώματα κορονοϊού.

Λαμβάνουμε τα μέτρα μας

Η Wonderland φροντίζει να διαθέτει αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα σε διάφορα μέρη του παιδότοπου και του οικογενειακού πολυχώρου της. Κάθε παιδάκι καθαρίζει τα χέρια του κατά την είσοδο και έξοδο από μία παιχνιδοκατασκευή.

Η ομάδα μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα τακτικής απολύμανσης και δεν επιτρέπει την είσοδο σε όποιο παιδί ή άτομο παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης.

Τα παιδιά που χρήζουν αυξημένης προστασίας από τον κορονοϊό

Τα παιδιά που πρέπει να προσέχουν παραπάνω είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν πρόβληματα υγείας και έχουν ιστορικό άσθματος, διαβήτη, καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων. Το ίδιο και όσοι έρχονται σ’ επαφή μαζί τους.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *