Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τα παιδιά;

Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τα παιδιά;

Με τα Χριστούγεννα συμβαίνει το εξής παράδοξο…

Όταν είμαστε παιδιά, ανυπομονούμε να έρθουν. Μόλις μπούμε στην εφηβεία αρχίζουμε να τα βαριόμαστε, καθώς περιλαμβάνουν πολλά οικογενειακά τραπέζια και όταν πια μεγαλώσουμε και κάνουμε τα δικά μας παιδιά, μας πιάνει μία τρομερή νοσταλγία και συγκίνηση.

Θυμόμαστε τα δικά μας παιδικά Χριστούγεννα, τους ανθρώπους μας. Εκείνους που έχουν μείνει αλλά μεγάλωσαν και εκείνους που έχουν φύγει…

Τα παιδιά ξέρουν τι θα πει Χριστούγεννα

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά έχουν πάντα τον τρόπο να απολαμβάνουν τη στιγμή και να χαίρονται την κάθε γιορτή. Τα Χριστούγεννα συγκεκριμένα τα λατρεύουν γιατί…

  1. Το σπίτι είναι στολισμένο και θυμίζει μία τεράστια Παιχνιδούπολη.
  2. Έχουν την “άδεια” να απολαμβάνουν περισσότερα γλυκά όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ζεστά κουλουράκια.
  3. Δεν ξυπνούν καθημερινά για το σχολείο και απολαμβάνουν περισσότερες ώρες παιχνδιού μέχρι το βράδυ.
  4. Περνούν περισσότερο χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά, να τους λένε ιστορίες και αγαπημένα παιδικά παραμύθια.
  5. Ξέρουν πως να διασκεδάζουν σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, που το αντιμετωπίζουν ως μία εμπειρία χαράς, απόλαυσης, κοινωνικοποίησης και συχνά ενδιαφέροντος.
  6. Ανυπομονούν να δουν όλα τα εορταστικά θεάματα στην πόλη, το θέατρο ή το Μέγαρο Μουσικής.
  7. Προσφέρουν σε άλλα παιδάκια ή ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μέσα από τα χριστουγεννιάτικα bazaar (που τα παιδιά τα αντιμετωπίζουν ως μία γιορτή σαν τη δική τους τη σχολική).

Τα παιδιά κοιτούν γύρω από το δέντρο

Τα παιδιά συνηθίζουν να χαίρονται για την αγάπη και το ευχάριστο γιορτινό κλίμα. Ναι, θέλουν τα δώρα αλλά δεν είναι αυτά που θα ζητήσουν από τη φύση τους. Οι γονείς βάζουμε τα παιδιά στη διαδικασία των δώρων. Τα παιδιά από μόνα τους έχουν συνδυάσει τα Χριστούγεννα με την αθωότητα που τα χαρακτηρίζει, τη φροντίδα, το νοιάξιμο, την αγάπη και τις αγκαλιές. Εξάλλου, όπως μας αρέσει να λέμε εδώ στη Wonderland, σημασία έχει να κοιτάμε γύρω από το δέντρο- δηλαδή τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του- και όχι κάτω από το δέντρο αναζητώντας κάποιο δώρο.

Αφήστε μια απάντηση